You-Mens Logo

Over You-Mens

Vanuit mijn werk als spoedeisende hulp verpleegkundige weet ik dat er niet één waarheid bestaat van hoe je een patiënt kunt benaderen of van hoe een patiënt benaderd wilt worden. Iedere patiënt gaat anders met zijn ziekte of aandoening om. Zo is het ook met jouw gezondheid. Er is geen eenvoudige waarheid, iedereen is anders en reageert anders op externe factoren zoals stress of voeding. De mate of ernst van klachten verschilt per persoon. De één is sterk vermoeid, de ander heeft buiklachten of heeft alsmaar last van ontstekingen. Iedereen heeft andere doelen. Een doel kan bestaan uit meer energie willen hebben, afvallen, meer spiermassa, aankomen of een betere nachtrust. Wat bij de één werkt, werkt bij de ander niet. You-Mens kan jou helpen om jouw waarheid te vinden. Ik geloof in een complete oftewel een holistische benadering zodat jij je vitaal gaat voelen.
 
Ik geloof namelijk dat veel mensen al van alles hebben geprobeerd op het gebied van schema's, diëten, recepten en sporten. Echter werd dit niet volgehouden omdat het niet van hen zelf was. Ik ga jou helpen om eigenaarschap over jouw waarheid, jouw gezondheid te vinden.
 

Waarin ik mij onderscheid
Is dat ik weet welke impact het onregelmatige werken op je lichamelijk een mentale gesteldheid kan hebben. Het onregelmatige werken gecombineerd met meerdere keren per week intensief sporten kan het lichaam en de psyche helemaal aanzetten tot klachten, zoals:

Mijn 20 jaar verpleegkundige ervaring in het ziekenhuis, waarvan 14 jaar als spoedeisende hulp verpleegkundige, combineer ik met een holistische manier van coachen. Daarnaast kijk ik met een realistische complementaire bril.
 
Ik wil vooral overbrengen dat je niet met te veel cijfers, metingen, kennis, trucjes en consulten bezig hoeft te zijn om je vitaal en energiek te voelen.
 
Wie ik ben; een padvinder, wereldverbeteraar en hulpverlener in hart en nieren.
 
Binnen de geneeskunde is het vaak zo dat je binnen of buiten de gestelde kaders valt. Binnen de kaders wordt er snel aan symptoombestrijding gedaan en gekozen voor medicijnen.
Als je buiten de kaders valt en de oorzaak niet helemaal duidelijk is, dan wordt het al gauw gelinkt aan stress of geduid als lichamelijke klachten e.c.i. (e causa ignota – door onbekende oorzaak).  Met andere woorden: men weet het dan niet.

In de spreekkamer van een arts komt het dan vaak niet verder dan een goedbedoeld advies. ‘Het zou goed voor je zijn als je je levensstijl wat zou aanpassen.’
 
Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Moet je dan via Google lezen hoe je het beste je levensstijl kunt aanpassen?
 
Ben jij bereid om er echt voor te gaan? Om zelf de verantwoording te nemen? Dan ben ik er om jou helpen.
 
Kijk kritisch naar jezelf, kies niet meteen de makkelijkste weg en durf jezelf uit te dagen!

Mijn kijk op leefstijl

Leefstijl omvat meer dan een bepaald dieet of stroming, zoals alleen superfoods, paleo, keto of de schijf van vijf. Voeding is zeker belangrijk maar komt niet op de eerste plaats.

Tijdens mijn consult bespreek ik eerst welke stappen er allemaal binnen het medische circuit zijn ondernomen. Daarna wordt ingegaan welk effect de klachten op privé- en werkgebied hebben en welke belemmeringen er worden ervaren.
Beweging is het volgende punt dat aan bod komt. Hier wordt gekeken of de keuze van bewegen/sport bij de huidige situatie past. Samen kijken wij naar jouw voedingspatroon en naar de mogelijkheden om dit te optimaliseren.
Als laatste een stuk bewustwording. Het gaat er mij om dat jij niet blindelings volgt maar je gezond verstand gebruikt. Dat je keuzes maakt die bij jou passen en zorgen voor een langdurig en vitaal leven.

Geïnteresseerd? (klik hier)

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Recente uploads


Wanneer ben jij tevreden?

 De foto illustreert zoals ik mij de eerste 35 jaar van mijn leven voelde en zag. 88 kg en weinig...

» Lees meer

Waarom magnesium?

 In mijn eerdere blog, het belang van magnesium, heb ik vermeld dat een tekort van dit mineraal...

» Lees meer

Ons nieuwste blogbericht!

Wanneer ben jij tevreden?

 De foto illustreert zoals ik mij de eerste 35 jaar van mijn leven voelde en zag. 88 kg en weinig spiermassa. En zulke foto’s zijn zeldzaam. Want ik loop niet graag zonder shirt en zal dit behalve op vakanties, strand en in de tuin niet snel doen. Het blijft een ding. Op de strand foto weeg ik rond 80 kg. Ik heb de foto wel 100 keer bekeken omdat ik moeilijk kan geloven wat ik zie. Geen filter, gemaakt met de zelfontspanner, wel een moment opname en goede hoek en belichting. Voel ik mij zo? Nee, is het oké? Absoluut! Eet ik bepaalde voedingsmiddelen, snacks en ...

» Lees meer