You-Mens Logo

Over You-Mens

Vanuit mijn werk als spoedeisende hulp verpleegkundige weet ik dat er niet één waarheid bestaat van hoe je een patiënt kunt benaderen of van hoe een patiënt benaderd wilt worden. Iedere patiënt gaat anders met zijn ziekte of aandoening om. Zo is het ook met eten, of je nu wilt afvallen of (spiermassa) wilt aankomen. Er is geen eenvoudige waarheid, iedereen is anders en reageert anders op voeding of heeft andere doelen. Wat bij de één werkt, werkt bij de ander niet. You-Mens kan jou helpen om jouw waarheid te vinden want ik geloof niet in één waarheid. Waar ik wel in geloof is een complete oftewel een holistische benadering.


Ik wil vooral overbrengen dat je niet met te veel cijfers, metingen, kennis, trucjes en consulten bezig hoeft te zijn om je vitaal en energiek te voelen.


Het maakt niet uit of je

  • Regelmatig of onregelmatig werkt,
  • Wel of niet sport.

Ik kijk naar de persoonlijke doelen, wensen en sociale omgeving. Een strak sport- en/of eetregime is niet voor iedereen weggelegd en niet per se noodzakelijk. Ik kan jou helpen bewust te eten en een gezonde levensstijl te vinden. Zonder dieet!

Samen gaan wij op zoek naar jouw waarheid, jouw gezondheid.

In mijn werkwijze laat ik de klant werken en coach hen gedurende de afgesproken periode naar een verbeterde levensstijl.

Ik geloof namelijk dat veel mensen al van alles hebben geprobeerd op het gebied van schema's, diëten, recepten en sporten. Echter werd dit niet volgehouden omdat het niet van hen zelf was. Ik ga jou helpen om eigenaarschap over jouw waarheid, jouw gezondheid te vinden.


Moeten en mogen

Iedereen lijkt tegenwoordig van alles te moeten. Of dit nu door een ander is op gelegd of door jezelf. Maar wat wil je zelf..? Moet je iets of mag je iets van jezelf?

Wat als ik jou nu vertel dat je altijd zelf de keuze hebt. Luister naar je lichaam, kijk of je de volgende vragen kunt beantwoorden:

Waarom doe je het?

En voor wie doe je het?

Hiermee zeg ik dat je mag kijken hoe je ermee omgaat en hoe jouw lichaam hierop reageert.

Als het bij je past is het goed. Voel jij je er lekker bij, prima. Kun jij het sporten zo volhouden, super. Wil je een keer gebak eten of lekker doorzakken, zeker doen.

Belangrijk is dat jij de draad daarna weer oppakt. Jij kiest wat bij jou past en wat je nodig hebt. Zoek daarom altijd een antwoord, waarheid of levensstijl die bij jou past en niet wordt opgelegd  door externe factoren.

Kijk kritisch naar jezelf, kies niet meteen de makkelijkste weg en durf jezelf uit te dagen!

Mijn kijk op voeding

Ik geloof niet in een bepaald dieet of een bepaalde stroming, zoals alleen superfoods, paleo of de schijf van vijf. Mij gaat het er om dat jij niet blindelings volgt, je gezond verstand gebruikt en bewuste keuzes maakt.

Door de intrede van een variété aan kant-en-klaar producten en maaltijden, die rijk zijn aan (verborgen) suikers, E-nummers, vetten en zouten, zijn wij uit het oog verloren wat gezond eten is.

Daarbij is het een kunst om de juiste producten te kiezen door de ingewikkelde etiketten, misleidende verpakkingen en reclames.


Uiteraard werken de zogenoemde crash diëten fantastisch… Op korte termijn…

Waarin ik geloof

Ik geloof in meerdere waarheden. Vanuit daar creër jij je eigen waarheid om te komen tot wat bij je past. Als je dat punt hebt bereikt kom je steeds dichter bij je natuurlijke ik, de beste versie van jezelf.

Mijn doel

Mijn doel is om jou te verbeteren en niet om jou perfect te maken. Dit doe ik op het gebied van bewustzijn, timemanagement, stressreductie, hormoonbalans, voeding en beweging.

Veelal wordt afvallen, sporten en gezonde voeding geassocieerd met strakke lichamen, lage vetpercentages,  sixpacks, uren sporten en strenge diëten. Ik vertel jou dat je ook gezond kunt zijn als je meer beweegt, je bewust bent van je eetgewoontes, zonder echt te sporten of te diëten. Al geïnteresseerd? (klik hier)

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Recente uploads


Stress, wat is dat nu?

In mijn vorige blog beschreef ik een aantal klachten waar ik last van had. Toename buikomvang; Behoefte...

» Lees meer

Niet altijd blij en energiek

Veelal voel ik mij blij en energiek, echter in het laatste kwartaal van 2019 zag het er anders...

» Lees meer

Ons nieuwste blogbericht!

Stress, wat is dat nu?

In mijn vorige blog beschreef ik een aantal klachten waar ik last van had. Toename buikomvang; Behoefte aan suiker; Spierafbraak; Gebrek aan energie; Cognitieve achteruitgang (inspiratie, geheugen en interesse in mijn omgeving). De achterliggende oorzaak van deze symptomen waren duidelijk stress gerelateerd. Mijn bijnieren waren verzwakt door de verschillende stressoren die mijn lichaam aan het belasten waren. Slaapgebrek; Drukke periode; Twee studies; Gek eten; Het ‘moeten’ en willen behalen van de gestelde doelen; Ondanks niet fit voelen blijven sporten; Sluimerende ...

» Lees meer