You-Mens Logo

Wie ben ik

Mijn naam is Werner van den Dungen en You-Mens is een voortvloeisel van mijn persoonlijke strubelingen en de sterke behoefte om mensen te helpen.

Het is mij niet vreemd om een passende gezonde levensstijl te vinden en dan ook nog in combinatie met mijn onregelmatige werk op de spoedeisende hulp en een jong gezin. Iedereen heeft altijd een mening, manier, leefwijze, activiteit of voedingspatroon waarmee zij resultaten boeken, hun eigen waarheid, maar die pasten niet bij mijn situatie.

Van nature heb ik aanleg om dik te worden. Al vroeg werd de angst om dik te worden gevoed. Mijn perceptie naar mijn lichaam is sindsdien nooit naar tevredenheid geweest, tot 2013. Vanaf dat moment had ik niet meer het logge lichaam zoals ik het zelf zag, ik voelde mij fit en energiek. Ik kon nog steeds in de spiegel kijken en van alles zien, alleen raakte het mij niet meer. Ik was tevreden met wat ik zag, hoe ik mij voelde en wat ik had bereikt. Ik had mijn waarheid gevonden. Wat is jouw waarheid, wat past bij jou, hoe kun jij je tevreden, fit en energiek voelen?
Het begin

Als kind kreeg ik van mijn ouders een tegeltje met de volgende spreuk:
‘Je kan alles, zolang je maar wilt!’

Voordat ik in 1996 vanuit een dorp in Rotterdam kwam wonen deed ik maar wat en was ik erg impulsief. Door mijn werk als verpleegkundige en later als spoedeisende hulp verpleegkundige begon ik de mensen om mij heen te zien en leerde ik naar hen te luisteren in plaats van doelloos rond te rennen. Pas toen kreeg de spreuk betekenis.

Een keerzijde van mijn (empathische) ontwikkeling was dat ik aan mijzelf voorbij liep.

Inspiratiebron

Het jaar 2009 was er één met veel inspiratie. Ik kwam in aanraking met de trainer Remco Claassen en zijn ‘ikelogie’, het persoonlijke leiderschap. De training had als fundament Stephen Covey’s ‘zeven eigenschappen van effectief leiderschap’.

Na die training wilde ik manager worden. Toen die functie niet bij mij leek te passen,  trainer of coach. Echter wist ik niet waarin ik trainer of coach wilde worden. Wat zou mijn doelgroep worden en welke stappen moest ik hiervoor doorlopen?

In de jaren die volgden maakte ik veel notities en schreef mijn gedachtes van mij af, nam een ambitieuze pauze en richtte mij op het werk als spoedeisende hulp verpleegkundige en mijn gezin.

Sport

In 2010 kwam ik in aanraking met een fanatieke coach en het fenomeen ‘bootcamp’. Deze manier van sport, in weer en wind, maakte iets in mij los en zorgde ervoor dat ik mij ging interesseren in het vitale lichaam. Het internet werd afgestruind naar informatie, boeken werden gelezen, sportattributen werden gekocht, opleidingen gevolgd en er werd gestart met gevarieerde gezonde voeding.

Na een aantal jaren moest ik op zoek naar een andere sport. Het werd Crossfit, een sport die voor nog meer uitdaging en fanatisme zorgde.

Tevredenheid

Ook vandaag de dag ben ik erg trots op mijzelf. Ik ben nog steeds niet gesculpteerd, zoals David van Michelangelo. Om droog gespierd te worden, met een zichtbare sixpack, zal ik minder zoetigheid, kaasjes en alcohol moeten nuttigen en dat heb ik er niet voor over.

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de andere punten van een gezonde levensstijl; rust, regelmaat en beweging.

Verder kan ik met mijn huidige eet- en beweegpatroon veel meer eten dan voorheen en dat zonder dieet en recepten. Ik blijf op gewicht, heb niet alsmaar honger, heb een laag vetpercentage, voel mij fit en energiek.
 
Wil je meer weten, klik dan hier, of neem contact op.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Recente uploads


Altijd maar trek!?

Met stress en de verschillende gradaties van bijnieruitputting heb je vaak minder maagzuur (HCL). Het...

» Lees meer

Persoonlijke stressbeleving

Iedere keer weet ik het goed te vertellen naar mijn klanten en in mijn blogs. Maar zelf kan ik ook...

» Lees meer

Ons nieuwste blogbericht!

Altijd maar trek!?

Met stress en de verschillende gradaties van bijnieruitputting heb je vaak minder maagzuur (HCL). Het maagzuur heb je o.a. nodig om voedsel met eiwit in de maag af te breken. Klachten kunnen zijn: winderigheid, opgeblazen buik en een zwaar gevoel in je maag na het eten van eiwitten. Als men deze klachten ervaart, kiezen mensen met weinig maagzuur er vaak voor om minder eiwittenbronnen zoals, ei, vlees en kikkererwten, te gaan eten. Om toch aan hun energiebehoefte te komen worden de eiwitten vervangen voor meer koolhydraten. Door het eten van koolhydraten vergroot je het probleem ...

» Lees meer