You-Mens Logo

Wie ben ik

Uiteraard ben ik You-Mens gestart om mensen te helpen, maar om dat te kunnen doen kan ik het beste bij mijzelf beginnen.

Ik weet namelijk hoe lastig het is om een passende gezonde levensstijl te vinden. Iedereen heeft altijd een mening, manier, leefwijze, activiteit of voedingspatroon waarmee zij resultaten boeken, hun eigen waarheid.

Van nature heb ik aanleg om dik te worden. Al vroeg werd de angst om dik te worden gevoed. Mijn perceptie naar mijn lichaam is sindsdien nooit naar tevredenheid geweest, tot 2013. Vanaf dat moment had ik niet meer het logge lichaam zoals ik het zelf zag, ik voelde mij fit en energiek. Ik kon nog steeds in de spiegel kijken en van alles zien, alleen raakte het mij niet meer. Ik was tevreden met wat ik zag, hoe ik mij voelde en wat ik had bereikt. Ik had mijn waarheid gevonden. Wat is jouw waarheid, wat past bij jou, hoe kun jij je tevreden, fit en energiek voelen?
Het begin

Als kind kreeg ik van mijn ouders een tegeltje met de volgende spreuk:
‘Je kan alles, zolang je maar wilt!’

Voordat ik in 1996 vanuit een dorp in Rotterdam kwam wonen deed ik maar wat en was ik erg impulsief. Door mijn werk als verpleegkundige en later als spoedeisende hulp verpleegkundige begon ik de mensen om mij heen te zien en leerde ik naar hen te luisteren in plaats van doelloos rond te rennen. Pas toen kreeg de spreuk betekenis.

Een keerzijde van mijn (empathische) ontwikkeling was dat ik aan mijzelf voorbij liep.

Inspiratiebron

Het jaar 2009 was er één met veel inspiratie. Ik kwam in aanraking met de trainer Remco Claassen en zijn ‘ikelogie’, het persoonlijke leiderschap. De training had als fundament Stephen Covey’s ‘zeven eigenschappen van effectief leiderschap’.

Na die training wilde ik manager worden. Toen die functie niet bij mij leek te passen,  trainer of coach. Echter wist ik niet waarin ik trainer of coach wilde worden. Wat zou mijn doelgroep worden en welke stappen moest ik hiervoor doorlopen?

In de jaren die volgden maakte ik veel notities en schreef mijn gedachtes van mij af, nam een ambitieuze pauze en richtte mij op het werk als spoedeisende hulp verpleegkundige en mijn gezin.

Sport

In 2010 kwam ik in aanraking met een fanatieke coach en het fenomeen ‘bootcamp’. Deze manier van sport, in weer en wind, maakte iets in mij los en zorgde ervoor dat ik mij ging interesseren in het vitale lichaam. Het internet werd afgestruind naar informatie, boeken werden gelezen, sportattributen werden gekocht, opleidingen gevolgd en er werd gestart met gevarieerde gezonde voeding.

Na een aantal jaren moest ik op zoek naar een andere sport. Het werd Crossfit, een sport die voor nog meer uitdaging en fanatisme zorgde.

Tevredenheid

Ook vandaag de dag ben ik erg trots op mijzelf. Ik ben nog steeds niet gesculpteerd, zoals David van Michelangelo. Om droog gespierd te worden, met een zichtbare sixpack, zal ik minder zoetigheid, kaasjes en alcohol moeten nuttigen en dat heb ik er niet voor over.

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de andere punten van een gezonde levensstijl; rust, regelmaat en beweging.

Verder kan ik met mijn huidige eet- en beweegpatroon veel meer eten dan voorheen en dat zonder dieet en recepten. Ik blijf op gewicht, heb niet alsmaar honger, heb een laag vetpercentage, voel mij fit en energiek.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Recente uploads


Stress, wat is dat nu?

In mijn vorige blog beschreef ik een aantal klachten waar ik last van had. Toename buikomvang; Behoefte...

» Lees meer

Niet altijd blij en energiek

Veelal voel ik mij blij en energiek, echter in het laatste kwartaal van 2019 zag het er anders...

» Lees meer

Ons nieuwste blogbericht!

Stress, wat is dat nu?

In mijn vorige blog beschreef ik een aantal klachten waar ik last van had. Toename buikomvang; Behoefte aan suiker; Spierafbraak; Gebrek aan energie; Cognitieve achteruitgang (inspiratie, geheugen en interesse in mijn omgeving). De achterliggende oorzaak van deze symptomen waren duidelijk stress gerelateerd. Mijn bijnieren waren verzwakt door de verschillende stressoren die mijn lichaam aan het belasten waren. Slaapgebrek; Drukke periode; Twee studies; Gek eten; Het ‘moeten’ en willen behalen van de gestelde doelen; Ondanks niet fit voelen blijven sporten; Sluimerende ...

» Lees meer