You-Mens Logo

Eten op vakantie

Zojuist terug gekomen van mijn vakantie in Portugal. Zoals je kunt zien lekker aan het genieten van een groot glas Sangria.
Door mijn huidige kennis over eten ben ik geen gram aangekomen en heb ik naar mijn gevoel niets gemist.

Ik heb heerlijk gegeten, alcohol gedronken, ijsjes en toetjes genuttigd.

Het enige dat ik heb gedaan is mij aan 3 tot 4 maaltijden houden en voornamelijk eiwitten en vetten eten. Want als je dat doet dan heb je automatisch minder trek in friet, pasta of rijst. Dat zijn namelijk de boosdoeners.
Nu maakt de Portugese keuken het wel heel gemakkelijk. Veel vis en bijna altijd veel groente bij het eten. Is dit niet aanwezig dan kun je het altijd vragen.

Zo ook voor de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan vegetarische lasagne of witvis met groenten en gekookte aardappels. Zo anders is het in Nederland, waar je vaak niet verder komt dan frituur of een pannenkoek. De kinderen in Portugal eten graag groenten en de Portugezen vinden het belangrijk dat ook zij goed en gezond eten i.p.v. alleen een snelle hap. Zo behoort soep met een stuk brood ook tot de mogelijkheden voordat de frietjes arriveren. Dit is iets waar het in Nederland verkeerd is gegaan.

Mijn ervaring in Nederland is veelal dat er geen alternatieven zijn en dat je het antwoord krijgt: “sorry, niet mogelijk.”

Met andere woorden, geniet en kies bewust, want er is meer mogelijk dan je denkt.