You-Mens Logo

Wie ben ik

Mijn naam is Werner van den Dungen, Leefstijlcoach, Orthomoleculair- en Hormoontherapeut. You-Mens is een voortvloeisel uit mijn persoonlijke strubbelingen en de sterke behoefte om mensen te helpen.
 
Ik weet hoe lastig het is om een passende gezonde levensstijl te vinden en dan ook nog in combinatie met onregelmatig werk op de spoedeisende hulp en een jong gezin. Het werk als spoedeisende hulp verpleegkundige ligt inmiddels achter mij en met veel plezier begeleid ik mijn klanten nu met de mogelijkheden die preventieve geneeskunde biedt. Naast mijn eigen praktijk ben ik trainer bij de leefstijlcoach opleiding; Mark Academy.
 
Van nature heb ik aanleg om dik te worden. Al vroeg werd de angst om dik te worden gevoed. Iedereen heeft een mening, manier, leefwijze, activiteit of voedingspatroon waarmee zij resultaten boeken, hun eigen waarheid, maar die pasten niet bij mijn situatie. Mijn perceptie van mijn lichaam is sindsdien nooit naar tevredenheid geweest, tot 2013. Vanaf dat moment had ik niet meer het logge lichaam zoals ik het zelf zag, ik voelde mij fit en energiek. Ik kon nog steeds in de spiegel kijken en van alles zien, alleen raakte het mij niet meer. Ik was tevreden met wat ik zag, hoe ik mij voelde en wat ik had bereikt. Ik had mijn waarheid gevonden. Wat is jouw waarheid, wat past bij jou, hoe kun jij je tevreden, fit en energiek voelen?You-Mens_Leefstijlcoach

Het begin

Als kind kreeg ik van mijn ouders een tegeltje met de volgende spreuk:
‘Je kan alles, zolang je maar wilt!’

Voordat ik in 1996 vanuit een dorp in Rotterdam kwam wonen deed ik maar wat en was ik erg impulsief. Door mijn werk als verpleegkundige en later als spoedeisende hulp verpleegkundige begon ik de mensen om mij heen te zien en leerde ik naar hen te luisteren in plaats van doelloos rond te rennen. Pas toen kreeg de spreuk betekenis.

Een keerzijde van mijn (empathische) ontwikkeling was dat ik aan mijzelf voorbij liep.

Inspiratiebron

Het jaar 2009 was er één met veel inspiratie. Ik kwam in aanraking met de trainer Remco Claassen en zijn ‘ikelogie’, het persoonlijke leiderschap. De training had als fundament Stephen Covey’s ‘zeven eigenschappen van effectief leiderschap’.

Na die training wilde ik manager worden. Toen die functie niet bij mij leek te passen,  trainer of coach. Echter wist ik niet waarin ik trainer of coach wilde worden. Wat zou mijn doelgroep worden en welke stappen moest ik hiervoor doorlopen?

In de jaren die volgden maakte ik veel notities en schreef mijn gedachtes van mij af, nam een ambitieuze pauze en richtte mij op het werk als spoedeisende hulp verpleegkundige en mijn gezin.

Sport

In 2010 kwam ik in aanraking met een fanatieke coach en het fenomeen ‘bootcamp’. Deze manier van sport, in weer en wind, maakte iets in mij los en zorgde ervoor dat ik mij ging interesseren in het vitale lichaam. Het internet werd afgestruind naar informatie, boeken werden gelezen, sportattributen werden gekocht, opleidingen gevolgd tot Leefstijlcoach, Orthomoleculair- en Hormoontherapeut en er werd gestart met gevarieerde gezonde voeding.

Na een aantal jaren moest ik op zoek naar een andere sport. Het werd Crossfit, een sport die voor nog meer uitdaging en fanatisme zorgde.

Tevredenheid

Ook vandaag de dag ben ik erg trots op mijzelf. Ik ben nog steeds niet gesculpteerd, zoals David van Michelangelo. Om droog gespierd te worden, met een zichtbare sixpack, zal ik minder zoetigheid, kaasjes en alcohol moeten nuttigen en dat heb ik er niet voor over.

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de andere punten van een gezonde levensstijl; rust, regelmaat en beweging.
 
Het schuin geschreven stuk schreef ik in 2017. Na mijn blog van 29 juli 2021 klopt dit niet meer. Ik heb nog steeds geen zichtbare sixpack maar ik ben wel bewuster gaan leven. Het was een automatisch proces, een gevolg van mijn opleidingen, waardoor ik mij zo veel beter voelde.

Vanaf 1 juni 2021 ben ik 100% voor You-Mens gegaan en liet ik, na 25 jaar, het onregelmatig werken, stress van verpleegkundige en de spoedeisende hulp achter mij. Hierdoor ontstond een regelmatige levensstijl die bijdraagt aan hoe ik mij voel en zie.
 
Met mijn huidige eet- en beweegpatroon kan ik veel meer eten dan voorheen en dat zonder dieet en recepten. Ik blijf op gewicht, heb niet alsmaar honger, heb een laag vetpercentage, voel mij fit en energiek.

 

Wil je meer weten klik dan hier

of

Boek een consult

Ons nieuwste blogbericht!

Stress en je energie

Net als geld, kun je energie maar 1 keer uitgeven…. Stress kost veel energie en lijkt een onderdeel van ons leven te zijn geworden. Hoe goed herkennen en erkennen wij stress? Bij het woord stress denken we aan stress voor een examen, dat we te laat komen op het werk of dat je meteen tegen een burn-out aan zit. Maar de definitie van stress is veel breder. Stress is een chemisch proces in je lichaam, dat je lichaam helpt zich aan te passen aan zijn omgeving. Stress helpt je om in spannende of gevaarlijke situaties sneller en efficiënter te handelen, waardoor je kunt overleven. ...

» Lees meer