You-Mens Logo

Jodium

You-Mens_Jodium_Orthomoleculair

 
In januari 2020 had ik bij mijzelf een EMB test afgenomen. Mijn Jodium was toen op pijl ondanks dat ik een paar maanden daarvoor gestopt was met het eten van brood.

In oktober 2020 had ik opnieuw een EMB test gedaan.

Vanaf dat moment ben ik jodium gaan suppleren want een tekort aan jodium kan de volgende klachten geven.

 

Eventuele klachten /gevolgen bij een tekort

Vermoeidheid, koude extremiteiten, het alsmaar koud hebben, gewichtstoename, cognitieve achteruitgang, droge- of dunner wordende  haren, haaruitval, down voelen, depressief of angstig gevoel, spierkrampen en/of gewrichtspijn, droge huid, breekbare nagels, gezwollen schildklier, gezwollen enkels, voeten en handen, gezwollen en hangende oogleden, huid op hielen droog/gebarsten en wenkbrauw uitval buitenste deel.


Func... » Lees meer


Progesteron

You-Mens_Progesteron_Orthomoleculair

 

Progesteron is overwegend een vrouwelijk geslachtshormoon en betrokken bij de menstruatiecyclus (met oestrogeen) en de vruchtbaarheid. De aanmaak vind plaats in de eierstokken, bijnieren, teelballen en het brein.


Functies

Verbetert de slaap en de werking van de schildklier, normaliseert de bloedsuikerspiegel, vermindert migraine, werkt als antidepressiva, gaat botontkalking tegen, bevordert de weefselopbouw, helpt het zink- en kopergehalte op peil te brengen, bevordert vetverbruik, vermindert vocht vasthouden (borsten, buik, benen en enkels) en is belangrijk bij de aanmaak van andere hormonen in ons lichaam.


Probleem

Tekort aan progesteron. Bij veroudering (menopauze) en bij het gebruik van anticonceptie is het normaal dat progesteron afneemt.

De overige oorzaken zijn vaak lee... » Lees meer


Oestrogeen

You-Mens_Oestrogeen

 
Oestrogeen
wordt voornamelijk als een vrouwelijk geslachtshormoon gezien. Echter beschikken mannen ook over oestrogeen maar in lagere concentraties.


Probleem

Tegenwoordig hebben wij al gauw een teveel aan oestrogeen. Zowel mannen als vrouwen. Na de overgang kunnen vrouwen een tekort krijgen. Een teveel kan veroorzaakt worden door een disbalans met testosteron en progesteron, leefstijl, voeding en stress.

Evenzo door xeno-oestrogenen/pseudohormonen welke de werking van lichaamseigen oestrogeen nabootsen.

Xeno-oestrogenen zijn chemisch stoffen, denk aan cosmetica, conserveermiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, bestrijdingsmiddelen en vervuilde stoffen uit de industrie, zoals PCB’s, dioxines en zware metalen. Weer anderen worden ingenomen als medicijnen.


Eventuele k... » Lees meer


Aanmelden voor de nieuwsbrief