You-Mens Logo

Vetten zijn niet slecht

Vetten en dan met name de goede vetten worden te weinig gegeten. Vetten zijn in een verkeerd daglicht komen te staan. Het zou ons dik maken en het is slecht voor onze gezondheid. Dit is achterhaalde wetenschap en dateert vanuit de zeventiger jaren. In de afgelopen decennia waren er allerlei campagnes om vooral vetarm te gaan eten en de voedings- en farmaceutische industrie hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Sterker nog die dubieuze onderzoeken zijn door hen gefinancierd.

 

Minder tot weinig vet eten zou ons slank houden en de welbekende welvaartsziekten tegengaan: hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type 2. Echter zijn sinds de invoering van alle vetarme producten de welvaartsziekten alleen maar toegenomen. Want de vetten zijn niet het probleem maar de overdaad aan ... » Lees meer


Soja, wel of niet goed!?


 
“Niets is gif en alle sis gif, de dosis bepaalt.”
  Paracelus (arts en theoloog) -


In de uitslagen van de EMB zie ik regelmatig een overeenkomst tussen deficiënties, vegetariërs/veganisten en veelvuldig gebruik van ongefermenteerde sojaproducten.
 
Ongefermenteerde soja bevat een anti-nutriënt. Deze bindt o.a. zink, ijzer, calcium en magnesium. Hierdoor zijn ze niet meer voor het lichaam beschikbaar.
 
Het bevat ook stoffen die een eiwitafbrekend enzym afremt. Hierdoor kunnen jodium, zink en selenium onvoldoende worden opgenomen.
Het enzym is ook nodig voor de opname van B12.
 
Eet met mate ‘ongefermenteerde’ soja

  • Tofu;
  • Tahoe;
  • Sojatoetjes;
  • Sojamelk;
  • Soja eiwitshakes/poeders;
  • Sojasauzen;
  • Soja vleesvervangers.

Goede ‘gefermenteerde soja’

Wat ik nou op mijn lever heb?!

 
Wat mij drijft is dat ik het bewustzijn van zoveel mogelijk mensen wil aanspreken. Ik wil eigenaarschap teruggeven. Maar bovenal wil ik mensen buiten het ziekenhuis houden.
 
Nu is het zo dat de overheid (Voedingscentrum), het zorgsysteem, voedingsindustrie en de supermarkten voor ons lijken te bepalen wat goed is.
 
Ontwikkelingen om ons heen zijn snel gegaan en wij moeten en willen steeds meer. Echter is onze algemene kijk van gezondheid niet meer up-to-date en gaat het de bovenstaande organen niet om onze gezondheid maar om hoeveel geld ze aan ons kunnen verdienen.
 
Als wij vage- of chronische klachten ontwikkelen, dan komen wij al gauw in een molen terecht van: “alle onderzoeken zijn goed.” “Het zit tussen je oren”, “laten we dat medicijnen of dit onderzoek eens proberen”. Wij worden ... » Lees meer


Aanmelden voor de nieuwsbrief