You-Mens Logo

Waarom magnesium?

Magnesium_EMB-test_You-Mens

In mijn eerdere blog, het belang van magnesium, heb ik vermeld dat een tekort van dit mineraal veelvuldig terug te zien is bij de energetische morfologische bloedtest (EMB).
In deze blog wil ik nog wat dieper ingaan op het belang van magnesium, zijn functies en welke symptomen kunnen passen bij een tekort.

Belang van magnesium

Ongeveer de helft van alle magnesium in het lichaam wordt gevonden in de cellen van weefsels en organen. De andere helft bevindt zich samen met calcium en fosfor in de botten. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. De belangrijkste worden hieronder benoemd.
Magnesium is betrokken bij de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten, vetten, de zenuwgeleiding, spiercontractie, cholesterolstofwisseling en temperatuurregulatie. H... » Lees meer


6 tips voor het lezen van etiketten

You-Mens_EMBtest_Etiketten_Kookcoach

De etiketten op de voedingsmiddelen in de supermarkt maken het ons niet eenvoudig. En dat is nu precies het doel van de voedingsindustrie.
 
Ze gebruiken kleine letters, dure namen en benadrukken met opvallende teksten wat goed is.

Zoals:

  • Met extra vitaminen
  • Extra fruit
  • 50% minder suiker
  • Extra vezels
  • Toegevoegd B12

 

Hoe meer er wordt aangeprezen des te slechter of meer bewerkt het product is.
Natuurlijk en onbewerkt eten heeft namelijk geen aanprijzing of zelfs een etiket nodig.
 
Een sinaasappel bevat niet alleen vit. C maar ook andere vitaminen, vezels en mineralen. Dit ondersteunt onze gezondheid.
 
Extra fruit betekent vaak extra concentraat of pulp, gewoon suiker dus.
 
50% minder suiker betekent dat er nog steeds veel suiker in zit. Daarbij moet je bedacht zijn op wat er ... » Lees meer


Verandering, wat is jouw plan!?

95 procent van de mensen met een goede voornemen lukt het niet om zich aan het voornemen in het nieuwe jaar te houden.
 
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar is een mooi uitgangspunt alleen is dat niet het enige moment om te werken aan een doel of veranderwens. De behoefte aan verandering kan elk moment ontstaan. In de praktijk zie ik veel mensen die struggelen met hun veranderwens. Dit heeft veelal te maken met het ontbreken van een plan, niet voorbereid zijn op weerstanden en het stellen van goede vragen.
 
Hoe snel je kunt veranderen kan verschillen per persoon en per doel. Een bekend voorbeeld is het stoppen met roken. De één stopt cold turkey en is er klaar mee. Bij de ander kost het veel meer moeite, tijd of heeft hierbij ondersteuning nodig. Staar je hierop niet blind en ga niet... » Lees meer


Aanmelden voor de nieuwsbrief