You-Mens Logo

Koemelk vs. plantaardige melk

Net zoals bij zoveel over voeding en levensstijl is er geen eenvoudig en eenduidig antwoord. Vele factoren spelen hier mee. Ik ga proberen hierop een zo duidelijk en niet al te lang antwoord te geven.
 

Het stellen van waarom vragen kunnen hierbij helpen. Voorbeeld vragen kunnen zijn:

  • Waarom drink je zuivel?
  • Waarom wil je plantaardige zuivel drinken?
  • Waarom kies je voor soja-, haver- of rijstmelk?

 
Ondanks dat het overgrote deel van Europa en Noord Amerika zuivel kan verdragen, is het geen product dat wij nodig hebben. Wij zijn de enige zoogdieren die melk van andere zoogdieren drinken.

 
Moedermelk is bedoeld om de baby’s of kalfjes te voeden en snel te laten groeien. Het zit b... » Lees meer


Het verhaal van de drie zeven

Socrates, de Griekse wijsgeer, liep eens door de straten van Athene. Plotseling komt een man opgewonden naar hem toe. “Socrates! Ik moet je iets vertellen over je vriend die…”
 
“Ho eens even”, onderbreekt Socrates hem. “Voordat je verder gaat. Heb je het verhaal dat je mij wilt vertellen gezeefd door de drie zeven?”
“De drie zeven? Welke drie zeven”, vraagt de man verbaasd.
“Laten we het proberen”, stelt Socrates voor.
 
“De eerste zeef is de zeef van de waarheid. Heb je onderzocht of het waar is wat je mij vertellen wilt?”
“Nee, ik hoorde het vertellen en…”
 
“Ah juist! Dan is het toch zeker wel door de tweede zeef gegaan? De zeef van het goede? Is het iets goeds wat je over mijn vrie... » Lees meer


Mijn missie

Mensen begeleiden naar een betere versie van zichzelf, op het gebied van aankomen, afvallen, aftrainen, spiermassa opbouwen en leefstijl, zowel mentaal als fysiek, is mijn passie.

 

Wat minder bekend is, is mijn missie in het verbeteren van de gezondheid van de zorg.

 

Wie ik ben, een wereldverbeteraar en hulpverlener in hart en nieren. Een persoon die wil bijdragen om de zorg gezond te maken.

 

Nee niet de gezondheidszorg zelf maar het personeel dat in de zorg werkt. Zij zorgen altijd en ik elke omstandigheid voor de klanten, alias patiënten, alias cliënten. Maar wat betreft zelfzorg op het gebied van leefstijl, voeding, beweging en rust, schieten zij/wij veelal te kort.

 

Deze... » Lees meer


Aanmelden voor de nieuwsbrief