You-Mens Logo

Verandering, wat is jouw plan!?

95 procent van de mensen met een goede voornemen lukt het niet om zich aan het voornemen in het nieuwe jaar te houden.
 
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar is een mooi uitgangspunt alleen is dat niet het enige moment om te werken aan een doel of veranderwens. De behoefte aan verandering kan elk moment ontstaan. In de praktijk zie ik veel mensen die struggelen met hun veranderwens. Dit heeft veelal te maken met het ontbreken van een plan, niet voorbereid zijn op weerstanden en het stellen van goede vragen.
 
Hoe snel je kunt veranderen kan verschillen per persoon en per doel. Een bekend voorbeeld is het stoppen met roken. De één stopt cold turkey en is er klaar mee. Bij de ander kost het veel meer moeite, tijd of heeft hierbij ondersteuning nodig. Staar je hierop niet blind en ga niet... » Lees meer


Huidgezondheid deel 2

You-Mens_Huidklachten_Acne_Puistjes_Eczeem_Rosacea_Darm

 
De laatste tijd hoor ik op de radio vaak de reclame van ‘Gladskin’. Ze maken reclame voor tegen acne, eczeem en rosacea.
 
Iedere keer denk ik dan weer: zo eenvoudig is het niet. Het is marketing en speelt in op ons gemak en de behoefte naar een quickfix.
Het is een crème die werkt als een pleister en de bron niet aanpakt. Ze zullen (misschien tijdelijk of deels) helpen maar als jij niet aan je leefstijl/weerstand werkt zal het bij de minst geringste stressor terugkomen.
Het product geeft hoop en ook al werkt het deels, je zult het willen blijven gebruiken want het werkt tenslotte, of maar een beetje.
 
De bacterie in kwestie die ze in de reclame noemen is de ‘Staphylococcus aureus bacterie’ en komt vooral voor op de huid en in het neusslijmvlies. De Staphylococcus aureus-bacterie kan ve... » Lees meer


Supplementen

Supplementen_You-Mens_Preventie_EMB test_Mineralen_Vitaminen

Voorop gesteld!

Supplementen dienen als aanvulling op

  • Een evenwichtig voedingspatroon;
  • Gevarieerde voeding;
  • Het eten van min. 400 tot 600 gram groente per dag;
  • Voldoende beweging de gehele dag door;
  • Een goede nachtrust, 6 tot 8 uur slaap per nacht;
  • Geregeld even 'uit staan', echt niets doen.

 

Waarom zouden we moeten suppleren?

Tegenwoordig hebben wij een hoger verbruik en een lagere inname, mogelijk zelfs slechtere opname, dan vroeger. Wij als mens kunnen geen vitamines en mineralen maken en hiervan zijn wij afhankelijk van voeding die wij eten. Alleen is dat vaak niet meer voldoende. Wil je weten hoe dit zit? Klik dan hier.
Verder ervaren wij meer stress, zowel mentaal als fysiek. We willen en moeten zoveel van onszelf. De mate van opname is inherent aan de spijsverter... » Lees meer


Aanmelden voor de nieuwsbrief