You-Mens Logo

Hooikoorts

Hooikoorts, wat gebeurt er in je lichaam?

Hooikoorts of ook wel het ‘pollenseizoen’ genoemd zorgen ervoor dat velen van ons ieder jaar weer ten einde raad zijn. Geldt dit ook voor jou? Wil je af van de vervelende klachten zoals jeukende ogen, een loopneus of benauwdheid? Dan is orthomoleculaire therapie wellicht iets voor jou!
 

“Het is niet de allergische reactie die de ziekte is, maar de zwakte van het lichaam
die een reactie geeft op iets dat totaal ongevaarlijk is.”
- Mybodymysoul.nl -
 

Hooikoorts is een allergische reactie van het immuunsysteem op pollen (stuifmeel) van bomen, grassen en planten. Wanneer iemand met hooikoorts in contact komt met deze pollen, kan het immuunsysteem ze als een bedreiging zien en antistoffen produceren om ze te bestrijden.

Symptomen van hooikoorts:

... » Lees meer


Jodium

You-Mens_Jodium_Orthomoleculair

 
In januari 2020 had ik bij mijzelf een EMB test afgenomen. Mijn Jodium was toen op pijl ondanks dat ik een paar maanden daarvoor gestopt was met het eten van brood.

In oktober 2020 had ik opnieuw een EMB test gedaan.

Vanaf dat moment ben ik jodium gaan suppleren want een tekort aan jodium kan de volgende klachten geven.

 

Eventuele klachten /gevolgen bij een tekort

Vermoeidheid, koude extremiteiten, het alsmaar koud hebben, gewichtstoename, cognitieve achteruitgang, droge- of dunner wordende  haren, haaruitval, down voelen, depressief of angstig gevoel, spierkrampen en/of gewrichtspijn, droge huid, breekbare nagels, gezwollen schildklier, gezwollen enkels, voeten en handen, gezwollen en hangende oogleden, huid op hielen droog/gebarsten en wenkbrauw uitval buitenste deel.


Func... » Lees meer


Progesteron

You-Mens_Progesteron_Orthomoleculair

 

Progesteron is overwegend een vrouwelijk geslachtshormoon en betrokken bij de menstruatiecyclus (met oestrogeen) en de vruchtbaarheid. De aanmaak vind plaats in de eierstokken, bijnieren, teelballen en het brein.


Functies

Verbetert de slaap en de werking van de schildklier, normaliseert de bloedsuikerspiegel, vermindert migraine, werkt als antidepressiva, gaat botontkalking tegen, bevordert de weefselopbouw, helpt het zink- en kopergehalte op peil te brengen, bevordert vetverbruik, vermindert vocht vasthouden (borsten, buik, benen en enkels) en is belangrijk bij de aanmaak van andere hormonen in ons lichaam.


Probleem

Tekort aan progesteron. Bij veroudering (menopauze) en bij het gebruik van anticonceptie is het normaal dat progesteron afneemt.

De overige oorzaken zijn vaak lee... » Lees meer


Aanmelden voor de nieuwsbrief