You-Mens Logo

Rijk en gelukkig leven

Tijdens mijn vakantie in Portugal ben ik weer geïnspireerd geraakt door de rust, omgeving, family time en het boek ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk. Het is deels biografisch en deels zijn ervaringen en wijsheid over levensgeluk.
Duidelijk en helder schrijft hij hoe je een succesvol, rijk en mooi leven kunt ervaren. Met succesvol en rijk bedoelt hij niet dat wij allemaal miljonair hoeven te worden, maar vooral dat je tevreden bent met wat je hebt en wat je doet.

In het boek geeft hij duidelijk aan dat gezondheid en vitaliteit bovenaan zijn top 8 staat. Hij noemt dit zijn piramide van levenskunst, gebaseerd op de behoeftepiramide van Maslow.

Daarnaast heeft hij het over een 12 stappenplan om tot succes te komen. Het mooie is dat deze stappen overeenkomen met mijn opleiding tot vitaliteitscoach bij de Mark Academy. Naast leren coachen wordt er onderwezen in ondernemen en persoonlijk leiderschap.


Nu heeft niet iedereen de behoefte om een opleiding tot coach te volgen of om zelfstandige ondernemer te worden. Wellicht wil je wel het roer omgooien en bijvoorbeeld meer (levens)geluk ervaren, financieel onafhankelijk zijn of kiezen voor je droombaan.

Ook als je meer vitaal wilt worden of wilt afvallen en je niet zit te wachten op een vitaliteitscoach, dan kan dit boek jou daarbij ondersteunen.

Vanaf bladzijde 196 worden een aantal vragen gesteld die jouw doelen concretiseren. Daarna kun je stapsgewijs aan je doelen werken.

Want uiteindelijk zul je het allemaal zelf moeten gaan doen. Niemand anders kan voor jou beslissen wat je moet doen en hoe jij je leven moet leiden.

Voor meer informatie kun je Master your mindset volgen op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Ook kun je hun inspirerende Podcasts beluisteren op Spotify (gratis met reclame) en SoundCloud (gratis zonder onderbrekingen). Per uitzending een ander onderwerp en ideaal om onderweg te beluisteren.