You-Mens Logo

Waarom een vitaliteitscoach?

“Het Integrale Vitaliteitsmodel van MARK is ontwikkeld door MARK Academy voor Leefstijl

 

Leefstijl is sinds jaren zeer actueel en big business voor de dieetgoeroes, schrijvers en uitgevers van dieetboeken. De leefwijzen en training regimes van mannen en vrouwen met killerbody’s doen goede zaken.

In 2019 is er wat veranderd. Want de leefstijlcoaches staan volop in de belangstelling en de diverse mediaplatforms besteden er veel aandacht aan. Maar wat is een leefstijlcoach, waarom zou jij er heen gaan en wat doet zo’n coach nu eigenlijk?

Een leefstijlcoach, door mij liever vitaliteitscoach genoemd, kijkt naar jou als compleet persoon. Zie het als het bekende topje van de ijsberg. Een deel is zichtbaar, maar onder het water verschuilt zich een deel dat vele malen groter is. In dit onderliggende deel ligt mogelijk de oorzaak van de veranderwens. We noemen dit een integrale aanpak.

 

www.wikipedia.org

 

Op dit moment ben ik bezig om mijn kennis als coach uit te breiden en volg ik de opleiding tot integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach bij Mark, Academy voor Levenskunst.

Het balansmodel van Mark geeft de integrale aanpak goed weer.
IQ = Mentale dimensie;
EQ = Sociaal-emotionele dimensie;
SQ = (Spirituele) Identiteit en zingevingsdimensie;
FQ = Fysieke dimensie;
Eigen regie = Pro-activiteit.

 

Waarom zou je naar een vitaliteitscoach gaan?

Tegenwoordig wordt er veel van ons verwacht en moeten wij een hoop van ons zelf en van anderen. Vanaf de basisschool krijgen wij te horen wat wij moeten doen en worden wij voorbereid om te gaan meedraaien in een alsmaar sneller draaiende maatschappij.
Wij leggen ons zelf veel op en willen voldoen aan verwachtingen van anderen, social media en werkgevers. Door alle keuzes die wij hebben ervaren wij keuzestress. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat wij in conflict komen, vastlopen, en minder goed voor onszelf zorgen.

Voor alles moet je een diploma halen, van een strikdiploma tot aan een golfbrevet, maar niemand vertelt hoe jij jouw leven mag leven en hoe jij meester wordt over wat jij wilt en wie jij bent. Het is niet zomaar een kunst om met jezelf in balans te zijn, het is een levenskunst. Ik kan, als vitaliteitscoach, helpen jouw richting te bepalen waarin jij je gelukkig en energiek voelt.

 

Wat doet zo’n coach nu eigenlijk?

Ik ga met jou in gesprek en stem af welke thema’s jou tot een veranderwens aanzetten.
Het gesprek kan bestaan uit enkel een leefstijl- en voedingsanalyse of een coachtraject van een aantal sessies. Dit allemaal afgestemd op jouw behoefte.