You-Mens Logo

Vitaily_Vegan_Header_oersterk_Richard_de_Leth_You-Mens

Binnenkort wordt Vitaily 100% vis-vrij
We hebben besloten om Vitaily 100% vis-vrij te maken. Dat wil zeggen dat we teruggaan naar één productvariant, gelijk aan het huidige Vitaily Vegan. De naam wordt dan - omdat we nog maar één variant hebben - simpelweg 'Vitaily'.
 

Zoals je waarschijnlijk weet, bevat Vitaily Basis de belangrijke omega-3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Tot op heden worden EPA en DHA aan Vitaily Basis toegevoegd op basis van visolie van duurzaam gevangen vis met het MSC-keurmerk.

Vitaily Vegan bevat dezelfde omega-3 vetzuren EPA en DHA, maar dan op volledig plantaardige basis, namelijk uit algenolie.
 
Vis is gezond, maar de visindustrie niet

Hoe gezond vis als voeding ook is, de visindustrie is niet duurzaam. De Netflix documentaire Seaspiracy brengt dat genadeloos aan het licht. We zien ook steeds meer Vitaily Basis-klanten om die reden overstappen naar Vitaily Vegan.

Ja, de visolie in Vitaily Basis is afkomstig van vis met het MSC-keurmerk voor duurzame visangst. Maar de meest duurzame keuze is om helemaal géén visolie te gebruiken - en die keuze hebben we gemaakt.


Vraag & antwoord

Wanneer gaat deze verandering in?

In de loop van de komende maanden. We maken eerst onze bestaande voorraad Vitaily Basis op (weggooien is immers ook niet duurzaam). Afhankelijk daarvan ontvang je de nieuwe Vitaily bij je eerstvolgende kwartaallevering of de levering erna.
 

Ik wil niet zolang wachten. Kan ik nu al overstappen op vis-vrije Vitaily?

Wil je zeker weten dat jouw Vitaily al vanaf je volgende levering vis-vrij is? Reply op deze mail en dan ontvang je de eerstvolgende keer alvast Vitaily Vegan.
 

Ik gebruik nu Vitaily Vegan: wat verandert er voor mij?

Feitelijk niets, behalve de naam: Vitaily Vegan gaat 'gewoon' Vitaily heten. Het product blijft voor jou precies hetzelfde.

 

Ik gebruik nu Vitaily Basis: wat verandert er voor mij?

Je 'nieuwe' Vitaily bevat dezelfde belangrijke omega-3 vetzuren en EPA en DHA in de juiste samenstelling en concentratie, maar nu volledig gebaseerd op algenolie. Daarnaast bevat Vitaily nu ook vitamine B12, belangrijk voor je weerstand en energie.

 

Heeft dit gevolgen voor de prijs?

Dat hangt af van je huidige abonnement of bestelwijze van Vitaily. Je ontvangt van ons op een later moment duidelijke informatie vóórdat we de veranderingen doorvoeren.