You-Mens Logo

Wat ik nou op mijn lever heb?!

You-Mens_EMB_Stress_Cortisol_Blog_Onlinetest

 
Wat mij drijft is dat ik het bewustzijn van zoveel mogelijk mensen wil aanspreken. Ik wil eigenaarschap teruggeven. Maar bovenal wil ik mensen buiten het ziekenhuis houden.
 
Nu is het zo dat de overheid (Voedingscentrum), het zorgsysteem, voedingsindustrie en de supermarkten voor ons lijken te bepalen wat goed is.
 
Ontwikkelingen om ons heen zijn snel gegaan en wij moeten en willen steeds meer. Echter is onze algemene kijk van gezondheid niet meer up-to-date en gaat het de bovenstaande organen niet om onze gezondheid maar om hoeveel geld ze aan ons kunnen verdienen.
 
Als wij vage- of chronische klachten ontwikkelen, dan komen wij al gauw in een molen terecht van: “alle onderzoeken zijn goed.” “Het zit tussen je oren”, “laten we dat medicijnen of dit onderzoek eens proberen”. Wij worden in gedateerde hokjes geplaatst. Echter zijn wij mensen geen hokjes, getallen of referentiewaarden. De huidige wetgeving en het zorgsysteem zijn niet ingesteld op de toenemende welvaartsklachten.
 
Laten wij ons meer gaan richten op een integrale aanpak. Een aanpak waarbij wij het hoofd niet los zien van ons lichaam en het bekijken als één geheel. Een gecombineerde aanpak tussen lichaam en geest, tussen reguliere en complementaire geneeskunde.
Wat nou als ons lichaam het beter weet dan ons hoofd, wat zou het ons dan duidelijk willen maken!? Uitspraken zoals: ‘je onderbuikgevoel’, ‘heb je wat op je lever’, ‘vlinders in mijn buik’, ‘geen hap door mijn keel krijgen’, zijn ergens vandaan gekomen.
 
Laten wij weer teruggaan naar de basis en ons niet alleen richten op nieuwe inzichten omdat ze volgens onderzoek goed zijn gekeurd. Want wanneer is een onderzoek goed en wie bepaalt dit? Welke partij zit er achter het onderzoek!?
 
Bepaal je eigen waarheid en ervaar, beleef en voel zelf wat goed is voor je. Laat je niet zomaar afschepen en ga op zoek naar een leefwijze, behandelmethode of hulpverlener die bij jou past. Sluit niet klakkeloos alles uit. Zoek een balans tussen jouw lichaam, reguliere- en complementaire zorg, want het draait om jou en niemand anders!

 

Blogs die je wellicht ook interessant vindt